Vakantie midden in de natuur

wandelen fietsen drenthe bungalow diever 17De vakantiehuizen liggen midden in de bossen en kijken uit op Nationaal Park Drents Friese Wold. Dit Nationale Park van maar liefst 6.000 hectare natuurschoon is het grootste Nationale Park van Drenthe. Gewoon naast de deur, wat wilt u nog meer?

 

Wat maakt een Nationaal Park bijzonder?

Een Nationaal Park is een beschermd natuurgebied van minimaal 1.000 hectare, bestaande uit natuurlandschap, vennen of plassen en met bijzondere flora en fauna. Een Nationaal Park is niet zomaar een bos, het is bijzonder. Bijzonder mooi!

Bungalow Diever grenst aan Nationaal Park Drents-Friese Wold. Daarnaast ligt op enkele kilometers afstand Nationaal Park het Dwingelderveld, ook hier kunt u geweldige fiets- en wandeltochten maken. Hier komt u in bepaalde gebieden nog vrij rondlopende Schotse Hooglanders tegen, geweldige imposante koeien die prachtig zijn om te zien.

Alle Nationale Parken hebben een bezoekerscentrum waar van alles te doen is en waar u diverse routes kunt krijgen om de natuur te ontdekken.

Giethoorn, het Venetiƫ van het Noorden

Giethoorn wordt ook wel het Venetiƫ van het Noorden genoemd. In het centrum van Giethoorn treft u authentieke boerderijen gelegen aan de grachten van het dorp en waar u dan ook niet met de auto kunt komen. Laat u rondvaren met een fluisterboot over de grachten en ontdek het dorp vanaf het water.

Vakantiehuis in het bos

Een moment van rust

Zoek & boek een vakantie
Natuur in Drenthe | Bungalow Diever